TRAININGSAVONDEN

TRAINING

 

Eén maal in de week op woensdagavond kunt u, uw conditie op peil houden, op de trainingsavonden bij de scheidsrechtersvereniging op het complex van ConZelo in Waarland.

De trainingen beginnen om 20.00 uur. en worden verzorgd eigen trainers.

Succes en veel plezier!!!!!!!!!!!!

Spelregelvragen voor de liefhebbers

Spelregelvragen

Vraag 1
Als een speler op het doel schiet van de tegenstander raakt de bal de hand van een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in een natuurlijke houding naast zijn lichaam en maakt geen bewuste actie naar de bal. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?
A. Aftrap na geldig doelpunt. Deze manier van hands is niet met opzet en dus niet strafbaar.
B. Directe vrije schop voor de verdedigende partij. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.
C. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een gele kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.
D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een rode kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar

Vraag 2
Een aanvaller scoort een doelpunt en trekt zijn shirt over zijn hoofd om dit te vieren. Echter blijkt na overleg met de assistent-scheidsrechter dat de aanvaller buitenspel stond. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Hij keurt het doelpunt af.
B. Hij keurt het doelpunt af en geeft de aanvaller een vermaning.
C. Hij keurt het doelpunt af en toont de aanvaller een gele kaart.
D. Hij keurt het doelpunt af en toont de aanvaller een rode kaart.

Vraag 3
Een aanvaller schiet de bal naar het doel terwijl er geen verdediger in staat is om in te grijpen. Om een doelpunt te voorkomen betreedt een wisselspeler van de verdedigende partij het speelveld en trapt de bal die vervolgens toch in het doel gaat. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Strafschop. De wisselspeler wordt verwijderd wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans.
B. Het doelpunt wordt toegekend; de wisselspeler ontvangt een waarschuwing wegens onsportief gedrag.
C. Een indirecte vrije schop wegens het betreden van het speelveld; de wisselspeler ontvangt een waarschuwing wegens onsportief gedrag.
D. Een indirecte vrije schop wegens het betreden van het speelveld; de wisselspeler wordt verwijderd wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans.

Vraag 4
Als er een doelschop wordt genomen, bevindt er zich nog een aanvaller in het strafschopgebied omdat hij geen tijd had dit te verlaten. Hij heeft geen invloed op het nemen van de doelschop, maar onderschept de bal nadat de doelschop is genomen en scoort. Beslissing?
A. Doelschop overnemen
B. Geldig doelpunt
C. Doelschop overnemen en gele kaart
D. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij

Antwoorden

  1. B
  2. C
  3. B
  4. B
Voetbal Plaatjes

Technische Avond

Woensdag is de tweede technische avond van dit jaar. Dit keer heeft iedereen de voorzitter allen gelaten, niemand kwam opdagen.
Hopelijk komen aanstaande woensdag wél een aantal leden.
Dus niet vergeten:
 
Woensdag 4 oktober 2023, aanvang 20.00u, Kantine Con Zelo
Met vriendelijke groeten,
José van den Hoff
Secr SV Schagen – Den Helder e.o.

Spelregelvragen voor de liefhebbers.

 

SPELREGELVRAGEN

 

Nadat de scheidsrechter het teken voor het nemen van een strafschop heeft gegeven maakt de nemer na de afronding van zijn aanloop een schijnbeweging en hij trapt de bal vervolgens in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

a. Hij laat een aftrap nemen na een geldig doelpunt.

b. Hij keurt het doelpunt af en laat de strafschop overnemen en toont een gele kaart aan de nemer.

c. Hij keurt het doelpunt af en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij vanaf de plaats van de overtreding en toont een gele kaart aan de nemer.

d. Hij keurt het doelpunt af en hervat het spel met een scheidsrechtersbal vanaf de plaats van de overtreding.

Vraag 2

Een verdediger komt in een duel achter zijn eigen doellijn terecht en blijft daar geblesseerd liggen. Het spel gaat verder en als een teamgenoot van hem de bal het strafschopgebied heeft uitgewerkt, wordt de bal door de tegenpartij vanaf de middenlijn onmiddellijk weer het strafschopgebied ingespeeld en komt bij een aanvaller terecht die in buitenspelpositie staat. Deze neemt de bal aan en scoort. Wat beslist de scheidsrechter?

a. Hij keurt het doelpunt goed, want de verdediger achter de doellijn wordt geacht zich op de doellijn te bevinden.

b. Hij keurt het doelpunt af, omdat de verdediger direct beschouwd wordt als een geblesseerde speler die niet deelneemt aan het spel.

c. Hij keurt het doelpunt af, omdat de bal al buiten het strafschopgebied richting de middenlijn is gespeeld, waardoor de geblesseerde speler voor buitenspel niet meer meetelt.

d. Hij keurt het doelpunt goed, want de bal wordt weer direct teruggebracht door de tegenstander en daarom blijft de geblesseerde speler betrokken bij het spel.

Vraag 3

Op het moment dat de bal in het doelgebied is, raken twee spelers van verschillende teams met elkaar in gevecht op de rand van het doelgebied. De scheidsrechter onderbreekt het spel en toont beide spelers de rode kaart. Hoe en waar moet hij nu het spel hervatten?

a. Het spel moet worden hervat met een scheidsrechtersbal voor de doelverdediger.

b. Het spel moet worden hervat met strafschop, want de strafschop als spelhervatting is ernstiger dan een directe vrije schop voor de verdedigende partij.

c. Het spel moet worden hervat met een directe vrije schop voor de verdedigende partij.

d. Het spel moet worden hervat met een scheidsrechtersbal op de plaats waar het gevecht plaatsvond.

Vraag 4

Een speler trapt de bal uit een vrije schop, genomen in het eigen strafschopgebied terug naar zijn doelverdediger. Deze doelverdediger let niet op en de bal verdwijnt in het eigen doel zonder dat de bal verder door iemand is aangeraakt. Wat beslist de scheidsrechter?

Een speler trapt de bal uit een vrije schop, genomen in het eigen strafschopgebied terug naar zijn doelverdediger. Deze doelverdediger let niet op en de bal verdwijnt in het eigen doel zonder dat de bal verder door iemand is aangeraakt. Wat beslist de scheidsrechter?

a. Aftrap na geldig doelpunt.

b. Vrije schop overnemen.

c. Doelschop

d. Hoekschop

 

 

Antwoorden : 1. B, 2. A, 3. D, 4. B,

Fair Pay Cup Seizoen 2021-2022

Gisteren stond er in de bestuurskamer van V.V. Succes een bijzonder cadeau voor S.V. De Koog klaar:
De Koger club heeft namens “scheidsrechtersvereniging Schagen – Den Helder & Omstreken” (COVS Schagen-Den Helder e.o.) de Fair Play Cup mogen ontvangen voor het seizoen ’21-’22. Via deze weg nog een dank voor deze sportieve waardering!
Ondanks dat we op Texel geen treinen hebben, blijkt maar weer… we hebben evengoed de alleraardigste conducteurs en machinisten!
Vereniging 2021-2022
De Koog 0,59
Sint Boys 0,64
Wiron 0,73
Vesdo 0,77
Nieuwe Niedorp 0,88
Callantsoog 0,88
Flevo 0,91
Dirkshorn 0,91
Zeemacht 0,92
Oudesluis 0,96
Petten 0,96
ZDH 0,96
Schagen Un zat 1,05
Texel ’94 1,05
Wieringerwaard 1,08
DWOW 1,12
Kaagvogels 1,12
Geel Zwart ’30 1,14
Hollandia T 1,15
FC Den Helder 1,17
Vios-W 1,21
Wieringermeer 1,21
VZV 1,23
Kleine Sluis on. 1,25
HCSC 1,45
Schagen U zon 1,63
ZAP 1,71
Con Zelo 1,73
JVC 1,79
Succes 2,05
Winkel 2,15
SRC zat.  
SRC zon.  
Schagen  
Kleine Sluis zat.  
Kreileroord